Goldman Sachs COO zegt dat institutionele vraag naar Bitcoin (BTC) toeneemt

De stijgende institutionele belangstelling voor digitale activa heeft Goldman Sachs ertoe gedwongen te onderzoeken hoe het kan inspelen op de sterk groeiende vraag.

Goldman Sachs onderzoekt manieren om cryptoproducten aan te bieden

Volgens een Reuters-rapport van 11 maart is Wall Street-titaan Goldman Sachs aan het onderzoeken hoe het kan voldoen aan de boomende vraag van klanten naar bitcoin (BTC) en andere belangrijke cryptocurrencies.

Tegelijkertijd is het conglomeraat voorzichtig met de implicaties voor de regelgeving en onderzoekt het manieren om digitale activa-producten aan te bieden en tegelijkertijd aan de goede kant van de regelgeving te blijven, zei John Waldron, president en COO, Goldman Sachs onlangs.

Waldron merkte op:

„De vraag van klanten neemt toe. We zijn gereguleerd over wat we kunnen doen. We blijven het evalueren … en ons ermee bezighouden.“

Verder is het vermeldenswaard dat Goldman ook actief een bitcoin exchange-traded fund (ETF) onderzoekt en een verzoek om informatie heeft gedaan om de bewaring van digitale activa te onderzoeken.

Het lijkt erop dat de bank een volledige cirkel heeft gemaakt met betrekking tot haar houding ten opzichte van digitale valuta’s. Nog niet zo lang geleden wees Goldman Sachs de mogelijkheid van het bewaren van digitale activa voor haar klanten van de hand vanwege onzekerheden in de regelgeving.

Eerder dit jaar zei een leidinggevende van de bank echter onomwonden dat bitcoin meer institutionele participatie vereist voordat de markt voor cryptocurrency’s echt volwassen kan worden.

COVID-19 Versnelde adoptie

In aanvulling op zijn verklaring zei Waldron dat Goldman weliswaar digitale activa in bewaring kan nemen, maar ze in wezen niet kan „baseren“. Tegen die achtergrond is de bank in gesprek met regelgevers en centrale banken over de hele wereld om meer te leren over hoe banken moeten worden gereguleerd bij het omgaan met crypto-activa.

Waldron schreef de sprankelende prijsstijging van cryptocurrencies toe aan het begin van de COVID-19-pandemie, waardoor klanten vrijwel alleen nog online konden winkelen. Goldman Sachs denkt dat de trend zich waarschijnlijk zal voortzetten, wat een overeenkomstige „explosie“ in het gebruik van digitale valuta’s zou kunnen veroorzaken.

„De pandemie is een belangrijke versneller geweest,“ zei Waldron. „Er is geen twijfel mogelijk dat er meer digitale handel zal zijn … en (gebruik van) digitaal geld.“

Op het moment van schrijven staat de bitcoin op 54.846 dollar met een marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar, volgens CoinGecko.

Comments are disabled