Bitcoin Hashrate valt 25% in 3 dagen, mijnwerkers halen de stekker uit het stopcontact als de overstromingen China raken.

Met zware regenval en overstromingen die de provincie Sichuan in het zuidwesten van China treffen, is de wereldwijde rekenkracht gewijd aan de mijnbouwbitcoin (BTC) nu met ongeveer een kwart gedaald, omdat sommige mijnwerkers uit Sichuan gedwongen zijn om de stekker uit het netwerk te halen.

De bitcoin computercapaciteit, meestal aangeduid als de hashrate, daalde van een niveau van meer dan 140 miljoen TH/s op 14 augustus tot iets meer dan 105 miljoen TH/s gisteren. De daling markeert een daling van ongeveer 25% in slechts drie dagen, wat een ongewoon scherpe daling is in de bitcoin hashrate over zo’n korte periode.

In zijn commentaar op de verstoring die de overstroming veroorzaakt voor de mijnwerkers, schreef Kevin Pan, CEO en mede-oprichter van de grote bitcoin mijnbouwpool PoolIn, op het Chinese social media platform Weibo dat de daling van de rekenkracht als gevolg van de regenval „zeer duidelijk was“, terwijl hij een screenshot de daling van hasjraat van de Chinese mijnwerkers liet zien.

Hij legde verder uit dat, terwijl sommige mijnen gedwongen werden om te sluiten omdat de toegang tot het internet en de elektriciteit werd afgesloten, andere dat proactief deden om de veiligheid van het personeel ter plaatse te garanderen.

En terwijl het hasjraat is gedaald, wordt nog steeds verwacht dat de moeilijkheidsgraad van de mijnbouwbitcoin met nog eens 3,14% zal stijgen tijdens de volgende moeilijkheidsaanpassing over een dag of vijf, zo blijkt uit de gegevens van BTC.com.

Om de normale bloktijd van 10 minuten van de bitcoin-netwerken te behouden, wordt de moeilijkheidsgraad van de bitcoin om de twee weken (of precies om de 2016-blokken) automatisch aangepast.

Ondanks de toename van de moeilijkheidsgraad is de gemiddelde vergoeding voor het verrichten van transacties via het Bitcoin Evolution-netwerk gedaald sinds het bereiken van een piek van meer dan USD 5 op 3 augustus (op basis van het 7-daags gewoonweg voortschrijdend gemiddelde). Het cijfer is gedaald tot iets meer dan USD 3,5, na twee weken achter elkaar te zijn gedaald.

Vanaf de perstijd op dinsdag (11:32 UTC) is de prijs van bitcoin de afgelopen 24 uur met 3,1% gestegen, handelend tegen een prijs van 12.260. In de afgelopen 7 dagen was de prijsstijging voor de nummer één van de cryptocijfers bijna 4,3%.

Tot slot blijkt uit de gegevens van ByteTree, ondanks de stijgende bitcoineprijzen in de afgelopen week, dat de mijnwerkers over het algemeen nog steeds meer BTC verkopen dan de mijne. In de afgelopen week genereerden ze BTC 6.581 en gaven ze BTC 6.752 uit.

Comments are disabled